ClearPoint tecknar strategiskt partneravtal med INFORM

ClearPoint har tecknat ett nytt partnerskapsavtal med INFORM. Avtalet innebär att ClearPoint nu ansvarar för försäljning och implementering av INFORMs produkt WorkforcePlus för resource management i Sverige.

INFORM är ett företag från Aachen som har utvecklat mjukvara för ”Digital decision making” i 50 år. WorkforcePlus är den senaste produkten inom resursoptimering. Partnerskapet är ett viktigt steg på vägen i vår expansion inom Workforce management”, säger Dr. Jörg Herbers, chef för Workforce Management vid INFORM. ClearPoint bidrar med spetskunskaper inom IT och resursoptimering.

VD Kenth Petersson från ClearPoint undertecknade kontraktet på plats i Aachen tillsammans med INFORMs CEO Adrian Weiler. Fredric Tarrier, affärsområdeschef för resursoptimering på ClearPoint, känner till INFORM från tidigare projekt. “Jag uppskattar INFORMs kompetens och vi har en lång historia av att arbeta tillsammans, så jag ser fram emot nya gemensamma affärer”, säger Tarrier. Dr Jörg Herbers ser partnerskapet med ClearPoint som ett värdefullt steg för att nå nya marknader “Sverige är en utmanande marknad inom resursoptimering eftersom sociala aspekter och medarbetares vilja att påverka sitt arbete spelar en allt viktigare roll på arbetsplatsen. Tillsammans med ClearPoint har vi goda förutsättningar för ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete. “